Waarom een overgrip onmisbaar is voor je padelracket!

Waarom een overgrip onmisbaar is voor je padelracket!

Waarom een overgrip onmisbaar is voor je padelracket!

Wat is een padel overgip?

Een padelovergrip is een essentieel accessoire voor padellers, speciaal ontworpen om het comfort en de prestaties van je racket te verbeteren. Het dient verschillende doelen, waaronder het verminderen van zweten tijdens intensieve rallies en het bieden van extra grip. Door een dun laagje over je basisgrip aan te brengen, zoals de standaard grip, hesacore of shock out grip, verbetert het de controle en het gevoel van het racket in je hand. Het is een kleine maar significante aanpassing die het verschil kan maken tijdens een wedstrijd of lange speelsessie, waardoor spelers zich meer op hun spel kunnen concentreren zonder zich zorgen te hoeven maken over het comfort van hun grip.

Waarom een overgrip ? 

Het is verstandig om minstens één overgrip te gebruiken, afhankelijk van de grootte van je hand. Als je snel last hebt van zweethanden, kan alleen spelen met een basisgrip zoals bijvoorbeeld de shock out grip, resulteren in een glad racket en verlies van controle. Dit kan leiden tot onbedoeld te stevig vasthouden van het racket, wat je spel negatief kan beïnvloeden.

Met een overgrip blijft het racket beter aan je hand plakken, waardoor je het ontspannen kunt vasthouden. Hoewel de shock out grip is ontworpen om schokken te dempen, heeft het toevoegen van een overgrip dezelfde functie en verbetert het ook de grip en het comfort tijdens het spelen.

Bekijk de video van onze expert !

Vaak worden we gevraagd of een overgrip echt een meerwaarde biedt en noodzakelijk is. Om deze vraag te beantwoorden, heeft onze padelexpert Sven Boele de proef op de som genomen.

 

Welke overgrips raden wij aan?

Er zijn veel overgrips op de markt, en het is belangrijk om te letten op de duurzaamheid en het comfort ervan. Veel spelers geven de voorkeur aan een grip die wat plakkerig is. Hieronder hebben we de twee beste grips voor jullie beschreven.

Wilson Pro Padel Overgips

De Wilson Pro Padel Overgrip staat bekend om zijn duurzaamheid en comfort. Met een plakkerige textuur biedt deze grip uitstekende controle, zelfs tijdens intense rallies. Het zorgt voor een stevige grip en helpt spelers om het racket ontspannen vast te houden, wat resulteert in een verbeterde spelervaring op het padelveld. Nu te koop in een mooie voordeelverpakking.

Siux Overgrips Pro Perforated

De Siux Overgrips Pro Perforated zijn ontworpen voor maximale grip en ventilatie tijdens het padel spel. De perforaties in de grip zorgen voor een uitstekende luchtstroom, waardoor zweethanden worden verminderd en spelers een drogere en comfortabelere grip behouden. Deze grip biedt ook een plakkerig oppervlak voor verbeterde controle en precisie bij elke slag. Nu te koop in een mooie voordeelverpakking.