Word beter in Padel - Posities

Word beter in Padel - Posities

Blog #1 Positiespel in Padel. 

In deze blog geven we jullie een aantal basisregels en tips die je helpen tijdens een potje padel. Het positiespel is een enorm belangrijk aspect in de sport padel. Als je vanuit de juiste positie speelt hoef je minder te lopen en heb je meer tijd om de ballen goed te slaan. 

De posities in padel 

  1. Verdedigende positie 
  2. Aanvallende positie 

    Posities op de padelbaan

Verdedigende positie 

De verdedigende positie bevindt zich op de kruising van de rode lijnen in bovenstaande afbeelding. Op iedere padelbaan zit er vlak achter de servicelijn aan de zijkant een naad tussen de eerste en de tweede glaswand. Vervolgens zit er ook een naad tussen de eerste en tweede glaswand aan de achterkant. Als je een lijn trekt vanuit deze twee naden (zie rode lijn op de foto) dan heb je je uitgangspositie vanuit de verdediging. De beste strategie voor de beginnende en gevorderde speler is om samen op dezelfde lijn te bewegen. 

Aanvallende positie 

De aanvallende positie bevindt zich vooraan het net tussen de groene lijnen van de afbeelding. Dit is ongeveer 1,5 - 3 meter van het vandaan. Alles wat er voor en achter de groene lijnen zit noemen we "niemandsland". Als je hier staat zonder goede reden, dan sta je verkeerd opgesteld. In theorie wil je alle volleys slaan terwijl je in deze aanvallende positie staat. Vanuit deze positie heb je de optimale velddekking en ben je in staat de meeste kansen te creëren om punten te scoren. 

Positiespel verbeteren? 

Justpadel is niet zomaar een webshop vol met Padel rackets, Padeltassen en Accessoires. Wij bieden ook kwalitatieve trainingen aan voor ieder niveau. Intern hebben we zelfs padeltrainers die in de top van Nederland spelen. Dus wil jij alles leren over de juiste positionering of heb jij individueel verbeterpunt zoals de bandeja Bekijk dan ons trainingsaanbod