Verschillende soort padelballen

Verschillende soort padelballen

Zonder padelballen kan de sport niet beoefend worden. Het is een essentieel onderdeel en ze kunnen een enorme invloed hebben op het padelspel. In uiterlijk en constructie lijkt een padelbal op een tennisbal. Een belangrijk verschil is echter dat het vilt van een padelbal langer is dan dat van een tennisbal. Dit is gedaan om de snelheid te verminderen.

Daarnaast heeft een padelbal een lagere druk zodat deze minder stuitert. De reden hiervoor is de grootte van de padelbaan. Een padelbaan is namelijk een stuk kleiner dan een tennisbaan. De padelbal moet daarom langzamer gaan.

Er zijn verschillende soorten padelballen. Deze verschillen kunnen opgedeeld worden in drie categorieën. Deze zullen we hieronder uitleggen.

Padelballen voor binnen

Wanneer je binnen padel speelt, heb je geen last van externe beïnvloedingen. Het spel is in principe altijd gelijk en onder dezelfde omstandigheden. Padelballen voor binnen hebben vaak veel gevoel vanwege de 3 lagen waaruit de bal bestaat. Dit zorgt ook voor extra duurzaamheid. Daarnaast is de bal gevuld met gas wat ervoor zorgt dat de stuit altijd constant is. Een goed voorbeeld van een binnenbal is de tretorn serie + bal.

Padelballen voor buiten

Wanneer je buiten padel speelt, kunnen de omstandigheden nogal wisselend zijn. Soms speel je met warm weer en zon en soms in de winter in de kou. Buiten padelballen zijn daarom ook vaak wat harder en hebben meer druk en minder haren. Hierdoor gaan de ballen langer mee en zijn ze geschikt voor verschillende soorten omstandigheden. Een goed voorbeeld van een buitenbal is de Siux Match Pro bal. 

Padelballen voor regen

Regen padelballen zijn speciaal gemaakt voor regenachtig en/of koud weer. Doordat de haren extra kort zijn, neemt de bal minder vocht op en blijft de bal langer goed in nat weer. Ze zijn ontworpen met een sterke kern van hoogwaardig rubber met daarbij een mengsel van viltmaterialen. De ballen kenmerken zich aan de zeer goede bestandheid tegen slijtage. Een goed voorbeeld van een regenbal is de Siux Match bal. 

Voor het volledige assortiment aan padelballen kun je terecht op justpadel.nl